Kucharz na konferencji reprezentacji Słowacji
Na konferencjach prasowych zazwyczaj piłkarze i trenerzy odpowiadają na pytania dziennikarzy, które dotyczą taktyki, celów na dany mecz czy nastrojów przed ważnym starciem. Takie spotkania bywają niekiedy nużące z racji swojej monotonii. Słowacy postanowili ją jednak przełamać.
Na spotkanie z dziennikarzami przed meczem z Rumunią wysłali kucharza kadry Branislava Krizana. Mógł on więc w ciekawy sposób zdradzić kulisy pracy dla słowackiej drużyny narodowej.
Kto je najwięcej mięsa?
Krizan opowiadał m.in. o wyjątkowym apetycie Denisa Vavro, który ponoć uwielbia mięso, czy nieumiejętności Niemców do gotowania dobrego ryżu. Dziennikarze – zarówno słowaccy, jak i zagraniczni – byli pod wrażeniem tej niekonwencjonalnej i pomysłowej zmiany w monotonnych spotkaniach z dziennikarzami.
To nie pierwszy raz, gdy Słowacy próbują urozmaicać konferencje prasowe. Niedawno z dziennikarzami porozmawiał Marek Kosan, który pełni funkcję kitmana reprezentacji.