HomePiłka nożnaLegia podjęła decyzję w sprawie Alfareli. Wszystko jasne

Legia podjęła decyzję w sprawie Alfareli. Wszystko jasne

Źródło: Piotr Koźmiński

Aktualizacja:

Legia Warszawa kończy współpracę z Migouelem Alfarelą – informuje Piotr Koźmiński. 27-letni napastnik przejdzie do jednego z zespołów ligi greckiej.

Goncalo Feio

GRZEGORZ RADTKE / 400mm.pl

Alfarela odchodzi z Legii

Migouel Alfarela latem zeszłego roku zasilił szeregi Legii Warszawa w ramach transferu z SC Bastia za milion euro. Francuski napastnik nie zrobił jednak wrażenia na Goncalo Feio, który korzystał z niego jako rezerwowego. W osiemnastu rozegranych kolejkach Ekstraklasy 27-latek wyszedł zaledwie trzy razy w pierwszym składzie “Wojskowych”. W łącznie 22 występach udało mu się zdobyć jedną bramkę i zanotować dwie asysty.

Mimo, że kontrakt zawodnika obowiązuje do końca czerwca 2027 roku, to już pół roku po transferze dojdzie do jego odejścia z Legii. Piotr Koźmiński informuje, że zarząd warszawskiego klubu podjął ostateczną decyzję w sprawie Francuza. Opuści on zespół, a jego nowym klubem będzie jedna z drużyn ligi greckiej. Nie są jeszcze znane warunki, na jakich Alfarela odejdzie z Legii. Portal “Transfermarkt” wycenia go na 600 tysięcy euro.

Aktualizacja: Tomasz Włodarczyk informuje, że Migouel Alfarela odejdzie do GS Kallithea w formule wypożyczenia.

Kategorie:

Przeczytaj więcej

Zobacz więcej ›

Oficjalnie: Wieczysta z kolejnym transferem! Prosto z Ekstraklasy
Jan Urban traci lidera. Tak źle nie było od dawna
Elitim wskazał nazwisko. Tego piłkarza z Ekstraklasy ściągnąłby do Legii
Z Ekstraklasy do czwartej ligi. Duży transfer Olimpii Zambrów
Obrońca opuścił Lecha Poznań. Jest komunikat!
Nie tylko Greenwood! Pogoń Szczecin pracuje nad kolejnymi transferami
Ekstraklasa z nowym rekordem transferowym?! 4 miliony euro za gwiazdę
Lech Poznań przesłał ofertę za utalentowanego napastnika. Oto odpowiedź
Z Premier League do Ekstraklasy! Sensacyjny transfer na ostatniej prostej
Pogoń Szczecin wbiła szpilkę w dziennikarza. Chodzi o “aferę jedzeniową”