HomePiłka nożnaEkspert Canal+ stanowczo po meczu Legii. “Sędziowie popełnili błąd”

Ekspert Canal+ stanowczo po meczu Legii. “Sędziowie popełnili błąd”

Źródło: Weszło.com

Aktualizacja:

Sędziowie w meczu Legii Warszawa z Rakowem Częstochowa popełnili błąd, a napastnik gospodarzy powinien obejrzeć czerwoną kartę. Tak podczas “Ligi+ Extra” kontrowersyjną sytuację z niedzielnego spotkania skomentował ekspert telewizyjny, Adam Lyczmański.

Adam Lyczmański

RAFAL OLEKSIEWICZ / PRESSFOCUS

Lyczmański: Migouel Alfarela powinien wylecieć z boiska

W pierwszej połowie niedzielnego meczu Legii Warszawa z Rakowem Częstochowa byliśmy świadkami sporej kontrowersji. Migouel Alfarela, który przegrał walkę o piłkę z obrońcą gości, postanowił zaatakować go dwiema nogami. Sytuacja wyglądała poważne i tak też ocenił ją arbiter, który pokazał Francuzowi żółtą kartkę. Wydaje się jednak, że kara dla zawodnika Wojskowych powinna być surowsza, skutkując zakończeniem przez niego spotkania już w 30 minucie.

Po zakończeniu spotkania w programie “Liga+ Extra” do całej sytuacji odniósł się Adam Lyczmański. Były arbiter przypomniał podobną sytuację, która niedawno miała miejsce w spotkaniu z udziałem Legii. Wówczas ocena zagrania była dużo bardziej surowa, mimo, że Blaz Kramer zaatakował Jakuba Czerwińskiego w nieco inny sposób.

To, co powiem zapewne spotka się z ostracyzmem mojej osoby ze strony fanów Legii, ale muszę to powiedzieć. Przypominacie sobie sytuację z meczu Legia – Piast, kiedy Blaż Kramer w początkowej fazie zaatakował Jakub Czerwińskiego? Różnica między tymi sytuacjami polega na tym, że tam stopa od samego początku sunęła po ziemi. Tutaj, niestety, przeanalizowałem to dogłębnie i jest to „flying tackle”. Jest to atak bez możliwości zagrania piłki, który mógł spowodować zerwanie ścięgna Achillesa u zawodnika Rakowa – ocenił Adam Lyczmański.

Były sędzia zdecydował się na jednoznaczną ocenę sytuacji. Jego zadniem ekipa arbitrów obsługująca spotkanie przy Łazienkowskiej popełniła błąd, bo Francuz faktycznie powinen obejrzeć kartkę innego koloru i zakończyć tą akcją swój występ.

Uważam, że jest to błąd sędziów i bliżej mi tutaj zdecydowanie do kartki czerwonej – ocenił jednoznacznie ekspert “Ligi+ Extra”

Kategorie:

Przeczytaj więcej

Zobacz więcej ›

Nicola Zalewski poznał swoją przyszłość! Inter jest zdecydowany!
Efthymis Koulouris odejdzie z Pogoni?! To byłby kontrowersyjny ruch!
Napoli zaliczyło wpadkę! Inter wciąż marzy o mistrzostwie [WIDEO]
Łukasz Fabiański w Legii?! Był kontakt!
Michał Żewłakow zabrał głos w sprawie Feio. Wymowny komentarz!
Co za słowa o Nicoli Zalewskim! “Urodził się, by tam grać”
Wieczysta przegrywa w hicie Betclic 2. Ligi! Bezpośredni awans się oddala
Polski talent odejdzie do Bundesligi! To młodzieżowy reprezentant!
Betclic 1. Liga: znamy pierwszych spadkowiczów! Dramat zasłużonego klubu
Wojciech Szczęsny ze szczerym wyznaniem po El Clasico! “Mam ofertę”